Gratis thuisbezorgd vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
Betaal veilig online met iDEAL

Puzzelen is ook voor volwassenen!

Puzzelen wordt vaak gezien als iets wat kinderen leuk vinden om te doen. Nou is het natuurlijk leuk om samen met je kind een 3d-puzzel of  legpuzzel te maken. Maar puzzelen is ook als volwassene hartstikke leuk om alleen of samen met je partner te doen. Dan zouden we het wel aanraden om te kiezen voor een moeilijkere puzzel, zoals een legpuzzel met veel stukjes, een 3d puzzel of een breinbreker. Het leuke van puzzelen is dat je er helemaal van tot rust komt en dat je toewerkt naar een bevredigend eindresultaat. 

Welke verschillende soorten puzzels zijn er?

In een normale legpuzzel met veel stukjes gaat redelijk wat tijd zitten, maar echt moeilijk wordt het natuurlijk nooit. Als je op zoek bent naar wat meer uitdaging, dan is de 3d puzzel een absolute aanrader. Je zult begrijpen dat het niet gaat om een platte legpuzzel, maar dat je ook in de hoogte moet werken. Op deze manier kun je de meest prachtige creaties in elkaar puzzelen. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het stadion van je favoriete voetbalclub, het centraal station van Amsterdam of een volledige stoomlocomotief.

centraal station Amsterdam

Bouwpakketten voor de fanatieke 3d puzzelaars 

Wat betreft 3d puzzels is er een breed scala aan 3d modellen die je in elkaar kunt puzzelen. Er zit voor iedereen dus wel wat bij. Ben je een beginnende 3d puzzelaar, dan is het een aanrader om te beginnen met een wat kleiner 3d model. Het is namelijk een hele andere manier van puzzelen, die je even onder de knie moet krijgen. 

Ben je een ervaren 3d puzzelaar, dan kun je er voor kiezen om bouwpakketten in elkaar te gaan knutselen. Dit zijn houten 3d puzzels, die het puzzelen nog moeilijker maken. Je werkt immers niet meer met standaard puzzelstukjes, maar met bouwmaterialen van verschillende soorten en maten. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een heuse knikkerbaan, een koets met paarden of een zeppelin in elkaar puzzelen.

knikkerbaan

Puzzelen is een veelzijdige hobby

Het leuke van puzzelen is dat je het alleen, met z’n tweeën of met een hele groep kunt doen. Zo’n bouwpakket waarover we het hierboven hebben gehad, is uitermate geschikt om te doen met een groep vrienden of het hele gezin. De gebouwde creatie kun je een mooi plekje in huis geven of je haalt de hele boel weer uit elkaar, zodat je de volgende keer weer opnieuw kunt beginnen. Je hebt namelijk 2 soorten puzzelaars:

  • Puzzelaars die vooral van het eindresultaat genieten. Zij vinden het puzzelen an sich natuurlijk leuk om te doen, maar het doel is uiteindelijk om een voetbalstadion of knikkerbaan in elkaar te zetten. Deze kun je uiteindelijk dan trots tentoonstellen.
  • Puzzelaars die vooral genieten van het puzzelproces. Zij vinden het puzzelen vooral gezellig om te doen met anderen of worden er erg rustig van. Het eindresultaat is natuurlijk leuk en het blijft het doel om dat te bereiken, maar het draait uiteindelijk om het puzzelen zelf.

Iedereen puzzelt op zijn of haar eigen manier. En dat is natuurlijk ook het mooie van deze hobby. In welke categorie val jij als puzzelaar?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen