Gratis thuisbezorgd vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
Betaal veilig online met iDEAL
Stadion 3d puzzel

Van breinbreker tot legpuzzel: welke past bij jou?

Bij het woord puzzelen denkt bijna iedereen meteen aan de klassieke legpuzzel, maar deze categorie is slechts een klein stukje van het hele spectrum aan puzzels. Binnen de legpuzzels zijn inmiddels al vele verschillende categorieën, zoals 3D legpuzzels en houten legpuzzels. Maar er zijn ook meerdere soorten puzzels die anders werken dan de gebruikelijke legpuzzel. Benieuwd welke soorten er zijn en waarom je die andere soorten puzzels ook eens moet proberen? Lees dan vooral verder!

Bouwpakketten

Onze persoonlijke favoriet in de puzzelwereld is misschien wel de 3D-puzzel, oftewel de bouwpakketten. Voor een echte uitdaging bouw je niet alleen in de lengte en de breedte, maar ga je ook de hoogte in met je puzzel! Er zijn bouwpakketten te vinden in vele verschillende materialen en thema’s. Zo kan je het centraal station van Amsterdam nabouwen uit kartonnen stukjes. Of maak een prachtige klassieke klok uit bijna 150 houten onderdelen. Bij de bouwpakketten vind je dus voor ieder wel wat leuks. En als ze af zijn, staan deze bouwwerken ook nog eens prachtig in je boekenkast of op je schouw!

knikkerbaan

Knikkerbanen

Bouw je liever iets waar je daarna nog wat mee kan? Kijk dan eens bij onze knikkerbanen. Na het succes van het tv-programma Marble Mania is knikkeren weer helemaal terug, ook onder volwassenen is knikkeren populair. En de zelfgebouwde knikkerbanen maken deze hobby alleen maar leuker. Het eerste plezier heb je tijdens het bouwen van deze pakketten, die wel meer dan 200 houten onderdeeltjes kunnen hebben. Maar als je knikkerbaan af is, kun je er nog eens extra plezier mee beleven. Kijk bijvoorbeeld hoe de knikkers omhoog getakeld worden door de echt werkende lift of volg de knikkers langs alle radertjes van de baan. Je verveelt je geen moment met een mooie knikkerbaan in huis!

Breinbrekers

De breinbrekers lijken misschien het minst op de klassieke legpuzzels. Toch zijn ook deze puzzels ontzettend populair! En dat is helemaal niet gek, want met een breinbreker train je op een ontspannen manier je hersenen. Hierdoor blijven je hersenen jong, terwijl je tegelijk even lekker kan ontspannen na een lange werkdag. Laat je hersenen dus lekker kraken door onze hersenkrakers en hou je brein flexibel en creatief.

breinbreker

Blokkenpuzzels

Maar bij 3d-puzzelen.nl vergeten we ook de allerkleinste puzzelfanaten niet! We hebben namelijk een groot assortiment aan blokkenpuzzels, variërend van 4 grote blokken voor de allerkleinsten tot 35 blokjes voor de wat grotere kinderen. Door de blokken op de juiste manier aan elkaar te leggen, ontdek je samen de mooiste afbeeldingen van de favoriete dieren of personages van je kleintje. En het is niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens erg leerzaam. Met het maken van een blokpuzzel ontwikkelt je kind zijn of haar motoriek en ruimtelijk inzicht. Het puzzelen hoef je dus echt niet alleen aan volwassenen over te laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen