Gratis thuisbezorgd vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
Betaal veilig online met iDEAL
vormenpuzzel kinderen

Doen: 3D puzzelen met je kind samen

Sinds jaar en dag is puzzelen al een bekende en favoriete bezigheid van veel mensen. We doen het al eeuwen (men zegt sinds de 18e eeuw!) en vinden telkens nieuwe manieren uit om puzzelen spannend te houden. We weten allemaal dat een kruiswoordpuzzel, legpuzzel of Sudoku op zijn tijd goed is voor het onderhouden van je brein. Des te meer reden om je kleine ook af en toe aan het puzzelen te krijgen! De educatieve waarde van puzzelen wordt telkens weer opnieuw benadrukt door diverse studies. Je eigen brein ook een beetje kraken? Wat dacht je ervan om samen met je kind een 3D puzzel in elkaar te zetten?

Puzzelen voor kinderen

Wie is er niet opgegroeid met de puzzel? We hebben waarschijnlijk allemaal wel een exemplaar gehad waarop onze favoriete Disney-figuren of superhelden pronkten. Niet alleen spreekt puzzelen bij kinderen tot de verbeelding, het test ook de fijne motoriek en verbetert het concentratievermogen! Bovendien wordt de hand-oog coördinatie van je kleine getraind. Des te meer reden om hem, haar of hen wat vaker aan een puzzel aan de eettafel te zetten in plaats van een serie te laten kijken op jouw tablet. 

kind puzzel

3D puzzelen: uitdagend en dynamisch

Sinds een paar jaar is 3D puzzelen steeds populairder geworden onder kinderen en volwassenen. Deze nieuwe manier van puzzelen is combineert de traditionele vorm met dat van een bouwpakket. Voor een 3d puzzel kinderen kan je goed online of in je dichtstbijzijnde speelgoedwinkel terecht. Kijk tijdens het aanschaffen naar de haalbaarheid van de puzzel. Vaak staan er leeftijden op de doos genoteerd, zoals een 3d puzzel 7 jaar. Zo kan je in een oogopslag zien of de 3D puzzel geschikt is voor de leeftijdscategorie van jouw kind. Dit wordt natuurlijk beïnvloed door de vorm van de puzzel en het aantal stukjes.

Even wat moeilijker maken

Ook als je kind wat ouder is, is een 3D puzzel een prima cadeau om te geven! Hier mag dan natuurlijk wat meer uitdaging in zitten. En hoe leuk is het vervolgens om samen een 3D puzzel in elkaar te zetten? Dit kan niet alleen een leuk project zijn om samen te delen, het 3D puzzelen zal jouw hersenen ook een beetje kraken. 

Het aanbod van 3D puzzels voor volwassenen is niet alleen breder, maar komt ook nog eens in allerlei soorten en maten. Wat dacht je van een 3d puzzel stadion, zoals dat van de Amsterdam ArenA? Is je kleine een groot voetbalfan, zal een dergelijke puzzel hem, haar of hen vast en zeker over de streep trekken je te komen helpen. Ga je toch liever samen aan de slag met lijm om een pronkstuk te maken? Dan is modelbouwen waarschijnlijk wat meer voor je geschikt. Een robotime modelbouwpakket is dan altijd een goede keuze!

stadion puzzel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen