Gratis thuisbezorgd vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
Betaal veilig online met iDEAL
modelbouw

3D puzzelen voor kleintjes: hier moet je aan denken

Puzzelen: je houdt ervan of niet. Waar je vroeger puzzelen misschien associeerde met mensen op leeftijd, is het de laatste jaren (opnieuw) uitgegroeid tot een enorme hype onder jongeren en jongvolwassenen. Sinds we tijdens de coronapandemie uitgebreid tijd in onze eigen woonkamers moesten spenderen, gingen we immers op zoek naar manieren om onszelf bezig te houden. De comeback van de puzzel is volgens ons geen slechte ontwikkeling, aangezien puzzels onze hersenen laten kraken en puzzelen ook nog eens een rustgevende bezigheid is.

3D puzzels zijn de laatste jaren enorm gegroeid in aanbod. En niet alleen is dit leuk voor volwassenen (de bouwprojecten dagen ons namelijk creatief aardig uit), er zijn er ook diverse 3d puzzels voor kinderen op de markt, zoals een 3d puzzel Mickey Mouse. Waarom een 3D puzzel een aanwinst zou zijn in de speeldoos van je kind en waar je bij de aankoop op moet letten, lees je allemaal in deze blog!

Puzzelen voor kinderen: het hoe en waarom

Zoals we eerder al noemden, draagt puzzelen (en dan 3D puzzelen in het bijzonder) bij aan ons creatieve vermogen. Feitelijk ben je namelijk een bouwpakketje in elkaar aan het zetten, zonder lijm. Je moet hierbij de vorm in acht nemen, vooruitkijkend werken en af en toe wat afbreken om te herbouwen. Hiernaast is uit onderzoek gebleken dat frequent puzzelen je hersenen op een goede manier aan het werk zet. Hierin kan je puzzelen in de breedste zin van het woord nemen: ook Sudoku’s en kruiswoordpuzzels houden het brein jong.

Vertalen we dit naar kinderen, hoeven we niet uit te leggen waarom af en toe een puzzel leggen bevorderlijk kan zijn. Bovendien draagt puzzelen bij aan het ontwikkelen van de fijne motoriek en de hand-oog coördinatie van je kleine. Door te werken met 3D puzzels, krijgt de bezigheid nét dat beetje extra dynamiek!

Het aanbod in puzzels

Reden genoeg om je kind af en toe aan een puzzel aan de eettafel te zetten, dus! Het aanbod in 3D puzzels is voor zowel volwassenen en kinderen enorm groot. Let er bij aankoop dan ook op dat de 3D puzzel geschikt is voor de leeftijdscategorie van je kind. Dit staat gelukkig vaak op de verpakking. Weet je het niet zeker? Begin dan vooral niet te moeilijk. Omdat er ook in hoogte wordt gewerkt, kan er namelijk veel op je kleine afkomen. Maak het daarom ook vooral interessant en speel in op diens interesses. Denk hierbij aan het aanschaffen van bijvoorbeeld dino 3d puzzels of blokkenpuzzels

Heeft je kleine al wat vaker een legpuzzel gemaakt? Waarom werk je dan niet samen aan een mooie 3D puzzel? Tijdens het maken van een 3d puzzel wordt er automatisch ook nog wat ruimtelijk inzicht bijgebracht. Zo maak je speeltijd niet alleen leuk, maar ook leerzaam! Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen