Gratis thuisbezorgd vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
Betaal veilig online met iDEAL

3d puzzelen stimuleert ontwikkeling kinderen

Het is soms om moedeloos van te worden. Kinderen van tegenwoordig – al maken ouders zich daar natuurlijk ook schuldig aan – zitten dagelijks uren naar een beeldscherm te staren. Is het niet de iPad, dan is het wel de mobiele telefoon of de PlayStation. Zeker op jonge leeftijd is dat enorm zonde, aangezien er zoveel leuke en leerzame manieren bestaan om de ontwikkeling van het kind te bevorderen. Urenlang doelloos spelletjes spelen op de iPad is dat in ieder geval zeker niet.

3D puzzelen verbetert schoolprestaties

3D puzzels zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor kinderen. Op voorhand lijkt het in elkaar zetten van een 3D puzzel misschien een behoorlijke klus, maar het is een uitermate leerzaam tijdverdrijf. Kinderen leren om scherp te kijken naar welke puzzelstukken aan elkaar horen. Ze zijn bezig met waarnemen, ordenen en verbeteren met 3D puzzelen hun ruimtelijke oriëntatie. Allemaal competenties die op school ook zeker van pas komen. 

Alleen of samen 3D puzzels maken

Bovendien is 3D puzzelen een ontspannen bezigheid, waarbij faalangst even geen rol speelt. Op school kan de prestatiedruk soms al best hoog zijn, maar bij het maken van een 3D puzzel is dat natuurlijk niet het geval. Lukt het even niet om de puzzel op te lossen, dan legt het kind de puzzel weg om het op een later moment weer verder te gaan. Of je kiest er als ouder voor om samen met het kind een 3D puzzel te maken. Dat is natuurlijk hartstikke gezellig en leert het kind samenwerken.

Een ruim assortiment aan puzzels

Het assortiment 3D puzzels in onze webshop is bovendien enorm. Er zit dus ook vast wel wat tussen voor het kind. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een voetbalstadion, een pretparkattractie, een motorvoertuig, een robot en nog veel meer. Voor de hele jonge kinderen – voor wie 3D puzzels nog te ingewikkeld zijn – hebben we ook blokkenpuzzels of “ouderwetse” 2D legpuzzels. Met andere woorden: als je op zoek bent naar een puzzel, dan moet je bij 3d-puzzelen.nl zijn. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen