Gratis thuisbezorgd vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
Betaal veilig online met iDEAL
3d puzzel

3 dingen om rekening mee te houden als je voor het eerst een 3D puzzel gaat maken!

Als kind heb je vast regelmatig een legpuzzel gemaakt. Bij opa en oma aan de keukentafel urenlang puzzelplezier. Eerst keurig alle puzzelstukjes op kleur en vorm selecteren, om vervolgens te beginnen met de hoeken en randen van de puzzel. Op een gegeven moment was de puzzel klaar en had je het plaatje dat op de voorkant van de puzzeldoos te zien was exact nagemaakt. Tegenwoordig bestaat er echter een nieuwe manier van puzzelen, die een stuk uitdagender is dan de “gewone” legpuzzel. Deze puzzels noemen we 3D puzzels, die in allerlei verschillende vormen en mate beschikbaar zijn op onze website. Het leuke is dat 3D puzzels voor volwassenen ook uitermate geschikt zijn. 

Als je voor het eerst een 3D puzzel gaat maken, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden.

Wat te doen als een puzzelstuk breekt?

Niets is zo frustrerend als het breken of kwijtraken van een puzzelstuk. Bij een legpuzzel is dat al het geval, aangezien je de puzzel dan niet meer volledig kunt krijgen. Wel kun je de legpuzzel gewoon afmaken, alleen moet je dan negeren dat er ergens in het eindresultaat een gapend gat te zien is. Bij 3D puzzels werkt dat iets anders, omdat het meer een soort bouwpakket van puzzelstukken is. Als een onderdeel gebroken is, kan de 3D puzzel niet meer worden afgemaakt. Gelukkig worden van de meest breekbare puzzelstukken reserve exemplaren meegeleverd in onze 3D puzzels. Als je die reservepuzzelstukken opnieuw weet te breken, dan zul je de 3D puzzel echter opnieuw moeten bestellen. 

Een 3D puzzel is zonder externe hulpmiddelen op te lossen

Hierboven hebben we het woord bouwpakket even laten vallen, aangezien het oplossen van een 3D puzzel soms voelt alsof je een bouwpakket in elkaar aan het zetten bent. Bedenk wel dat je nog altijd aan het puzzelen bent met puzzelstukken. Je hebt geen externe hulpmiddelen nodig om de 3D puzzel in elkaar te zetten. Het is dus niet de bedoeling dat je lijm, plakband of schroeven gebruikt. Ook hoef je geen enorme kracht te gebruiken om puzzelstukken in elkaar te zetten. Moet je wel kracht zetten om twee puzzelstukken in elkaar te zetten, dan gaat het waarschijnlijk om de verkeerde puzzelstukken.

Interactieve 3D puzzels maken 3D puzzelen nog leuker

Zodra de puzzel af is, heb je ook echt iets in handen. Een 3D puzzel hoeft niet per direct weer afgebroken te worden. Je kunt er ook voor kiezen om het 3D model tentoon te stellen in je huis. We hebben ook interactieve 3D puzzels in ons assortiment, die je na het in elkaar zetten dus ook voor andere doeleinden kunt gebruiken. Knikkerbanen zijn een voorbeeld van zo’n interactieve 3D puzzel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen