Gratis thuisbezorgd vanaf €50,-
Voor 16:00 besteld, volgende werkdag in huis
Betaal veilig online met iDEAL
3d puzzel

Leuke hobby voor volwassenen: 3D puzzelen

Puzzelen gaat al terug tot zo ver we ons kunnen herinneren. Wie is er bijvoorbeeld niet groot gebracht met de bedrukte kartonnen figuren van zijn of haar favoriete cartoon? Waar de educatieve waarde van puzzelen als kind vaak wordt benadrukt, zijn er ook steeds meer volwassenen die puzzelen beginnen te waarderen. 3D puzzels zijn daarin de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Wat dat precies is, en of het wat voor jou kan, zijn ontdek je in deze blog!

De voordelen van frequent puzzelen

We weten allemaal dat puzzelen bijdraagt aan de ontwikkeling van het kinderbrein, maar keer op keer wordt bewezen dat puzzelen óók het volwassen brein goed kan onderhouden! Bij puzzelen hoef je niet alleen maar te denken aan legpuzzels. Ook Sudoku’s en Zweedse puzzels blijken keer op keer goed te zijn voor breintraining. En wat dacht je ervan om af en toe een keer een kruiswoordpuzzel op te lossen? 

3D puzzelen uitgelegd

Sinds een paar jaar zien we een opkomst van 3D puzzels op de markt. Een 3D puzzel wordt, zoals het woord al zegt, 3 dimensionaal gebouwd. Dat maakt de 3D puzzel eigenlijk een kruising tussen een bouwwerk en een puzzel! Voor kinderen kan het soms nog wat lastig zijn een 3D puzzel in elkaar te zetten. Geen wonder dat 3d puzzels voor volwassenen immens populair zijn!

De types 3D puzzels

Wij als volwassenen houden immers ook enorm van spelen, of we het nu toegeven of niet. Het voordeel van 3D puzzelen is dat het enorm veelzijdig is. 3D puzzels bestaan namelijk in allerlei soorten en maten. Denk hierbij aan een 3d puzzel wereldbol of van een bekend gebouw. Daarnaast variëren de puzzels van slechts een paar tot heel veel stukjes: wat denk je bijvoorbeeld van een 3d puzzels 1000 stukjes? De mogelijkheden zijn eindeloos, wat elke puzzel weer een nieuwe uitdaging maakt. 

Je brein breken

Wetende dat puzzels ook nog je brein jong houden, zouden wij geen reden kunnen bedenken om er géén aan te schaffen. Vooral met de koude wintermaanden zijn we allemaal op zoek naar een nuttige invulling van onze vrije dagen thuis. Hoe leuk is het bovendien om met iemand samen te werken aan het bouwpakket? Ben je echt op zoek naar wat extra uitdaging? Breinbreker puzzels staan bekend om hun complexiteit. Met deze puzzels kom je de winter wel even door!

breinbreker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen